Тялото на втория шофьор на автобуса е намерено в отделение за спане

4846

За смъртта на втория шофьор на автобус, който се запали на АМ „Струма“, потвърди неговият син

Името на втория шофьор не Кадрим Мемеди. Синът му, Бесар, заяви пред БНТ, че тялото на баща му е намерено в отделението за спане. Не е шофирал, но не е потвърдено. Синът е бил в България да разпознае тялото и се е прибрал.

Баща му е бил на 54 години, с над 20 години стаж. Пътувал е често до Германия и Турция и е познавал маршрутите. Автобусът е бил технически изряден, според сина му.

Бесар твърди, че „Беса Транс“ има сервиз и в Турция. Баща му тръгнал в четвъртък и в петък вече бил в Турция.

Кадрим се обадил на сина си оттам още в петък. Не допускал пътници с опасен багаж в автобуса – нито с пиротехника, нито с гориво. Автобусите били на 3 години и технически изправни.

От списъка на оцелелите от катастрофата има един, според Бесар, който не е в списъка на „Беса Транс“ за пътуващи – Шади Науфал Салех.

Двама митничари са отстранени от работа, след като първоначалната проверка на Агенция „Митници“ показва, че те са пропуснали автобуса да премине границата с България без разрешително, а преминаването на автобуса изобщо не е отразено в системата.

И днес Република Северна Македония е потънала в скръб за загиналите. Близките очакват телата на жертвите да бъдат транспортирани от България.

По публикацията работи: Мариела Анастасова