История за доброто: Непознати зарадваха самотна майка на две деца с автомобил (ВИДЕО)

163

Георги, който носи прякора Мечо Пух, вече е познат на редица хора с друга своя благородна постъпка. Той подари автомобил на млада майка с две деца и сега продължава каузата, като към нея са се включили още много доброволци

Добро дело: Мъж подари автомобила си на млада майка с две деца (ВИДЕО)

Едно семейство получи коледен подарък месец по-рано. 4000 лева ще помогнат на самотна майка да води и взима от градина двете си деца. А зад идеята стои Мечо Пух – герой, който вече познавате.

„Рано или късно в живота на всеки човек се появява Мечо Пух!”. Вече сте виждали получателя на това писмо – в социалните мрежи или на малкия екран. Героят на една майка с две деца, която получи неочакван подарък от непознат – автомобил.

Също като анимационния герой, Георги носи добро сърце. И влязъл веднъж в спиралата на доброто, той е на път отново да зарадва с автомобил някое семейство.

„Дори да изкарваш пари в столицата, понякога не съумяваш да събереш сума, за да си купиш кола. Точно такъв човек ми трябва на мен – да му помогна с мъничко”, казва Георги, който се крие зад прякора Мечо Пух. В новата му кауза вече са повярвали десетки хора. Сред тях – и Валентин.

„Имам доведена дъщеря, която е с ТЕЛК, на която и държавата е помагала, и приятели са помагали – и реших, че и аз ще помогна”, казва той.

Трогнати от историята на самотен баща, който издържа децата си като свири на кавал на улицата, групата доброволци събират 4300 лева. Но тогава таткото изчезва.

„Може би се е притеснил, че ще му подарят нещо – не знам, още не мога да се свържа с него. И тогава един от дарителите, който беше дарил пари за колата, ми писа, че всъщност и той има нужда”, споделя още Георги.

Този дарител всъщност е самотна майка с две деца. Месечно отделя около 300 лева, само за да ги заведе и прибере от детска градина. Историята и съобщението ѝ до Мечо Пух трогват групата от доброволци и решението е взето. Преди да „закара” подранилия семеен коледен подарък при двете си деца, тя също прави „скромен”, по думите й, жест към техния нов герой. С едно писмо:

„Появи се той – истински Мечо Пух. И ми вдъхна надежда. Надежда, че доброто надделява! Че колкото и сив да изглежда света, винаги от някъде ще се появи някой приказен герой!”. И както завършва писмото на една благодарна майка до съвременния Мечо Пух – „доброто е заразно”.

По публикацията работи: Мариела Анастасова