Ето защо не трябва да кръщавате детето си на ваш починал роднина

2659

В днешно време много хора кръщават децата си с модерни имена, които нямат връзка с името на нечий роднина. Има обаче и такива семейства, които се придържат към традициите и кръщават децата си на своите родители, баби, дядовци. Важното в случая е, ако кръщавате детето на някой роднина, той трябва да е между живите

Защо много хора искат да кръстят новородено с името на починал роднина? Някои дори имат такава традиция в семейството и тя се предава от поколение на поколение. Семействата обясняват това като уважение към предците и дори се надяват, че по този начин се предават някои черти на прародителя.

Така се оказва, че семейството като че ли налага своите очаквания на детето. Може да се случи детето да не последва съдбата си в този живот. И преди да кръстите детето на някого, отговорете си на въпроса наистина ли искате това?

Има голяма вероятност съдбата на дете, кръстено на някого, да бъде преплетена с действията на този човек. Човек, кръстен на някой роднина, най-вероятно ще повтори жизнения път и всичките грешки и ако този починал човек е напуснал света чрез някаква трагедия, тогава съдбата на посоченото лице с голяма вероятност също ще завърши трагично, пише zajenata.bg.

Човек ще живее целия си живот с чувство за вина, сякаш не живее живота си и колкото и да се опитва да живее по свой собствен начин, името винаги ще оставя голям отпечатък в живота му.

Случва се също така първо да се даде име на детето, а след това да се установи, че в семейството е имало роднина със същото име и с трагична съдба. Тогава това име няма да повлияе на съдбата на детето, тъй като то е просто кръстено, а не в чест на някой друг.

По публикацията работи: Мариела Анастасова