Потресаващи подробности: Жена изгоряла с две деца на ръце в автобуса на АМ „Струма“

3220

45 са жертвите на трагедията на АМ „Струма“. По-рано вътрешният министър Бойко Рашков заяви, че гледката е потресаваща, а хората са скупчени

Пред средната врата на автобуса има изгоряла жена с две деца на ръце. Вероятно близначета, разказаха пред „24 часа“ разследващи на мястото на събитието.

Най-малкият пътник в катастрофиралия македонски автобус е бил на 4 години. Става въпрос за дете, родено през 2017 г. Най-възрастният пътник е на 63 години. От информацията, с която разполага БГНЕС, по-голямата част от пътуващите са родени между 1971 и 2004 г.

Проверява се за допълнително гориво – бензин, защото дизелът трудно експлодира, а автобусът е бил дизелов. Един от оцелелите е разказал пред македонския премиер, че били събудени от силна експлозия.

Свидетелски разказ за трагедията на АМ „Струма“

45 души изгоряха живи в автобус на АМ „Струма“ към 2 ч. тази сутрин. Те са македонци, главно от Скопие.

Преди мястото на катастрофата е намерено парче гума. Вероятно се е спукала, шофьорът не е овладял возилото, то се е блъснало в мантинелата. Възможно е водачът да е загинал при удара, затова не е могъл да отвори вратите и много хора са изгорели живи. Оцелелите седем са счупили прозорец и са излезли през него.

По публикацията работи: Мариела Анастасова