Нинова: За кратко време ни застигнаха няколко трагедии. Изразявам съболезнования на близките и семействата на починалите

89
Снимка: Facebook

Не можем да оставим хората без помощ от държавата

Това заяви лидерът на БСП  Корнелия Нинова по повод трагедията на АМ „Струма“ и започващите преговори за съставяне на коалиционно управление.

„За кратко време ни застигнаха няколко трагедии – както починалите възрастни хора в старческия дом, така и тежката трагедия днес с много загинали, включително деца. Изразявам съболезнования на близките и семействата на починалите. Дано никога повече не не случват такива неща“, каза Нинова.

Днес започват преговорите ни с „Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и „Има такъв народ“ в четири панела. Те ще се предават онлайн.

В сектор енергетика за нас е важно да овладеем цените, да предложим намаляване на ДДС върху енергоносителите от 20 на 9%, да се осигури помощ за енергийно слабите семейства от 200 kWh. В дългосрочен план да построим АЕЦ „Белене“, за да гарантираме енергийно спокойствие и независимост на България.

В икономиката краткосрочните мерки са: помощ за бизнеса за справяне с кризата, а дългосрочните – стратегически поглед към икономиката, стимули за инвестиции, обвързването и с образованието. Един от най-големите проблеми се оказва липсата на кадри.

Ще направим всичко, което зависи от нас, преговорите да приключат с подписването на програма. Не можем да оставим хората без помощ от държавата в тези кризи. Нея можем да осигурим през Бюджета за 2022 г.“, каза още Корнелия Нинова.