Официално: Манчестър Юнайтед се раздели с треньора си

116

Докато клуба намери временен мениджър до края на сезона, начело ще застане настоящият помощник-треньор

Отборът на Манчестър Юнайтед официално се раздели с мениджъра Оле Гунар Солскяер, потвърдиха от клуба, пише gong.bg. Натискът върху норвежеца се увеличи от началото на сезона след разочароващите резултати и логично се стигна до неговото освобождаване.

„Червените дяволи“ допуснаха разгромни поражения от Ливърпул с 0:5 и Манчестър Сити с 0:2 на „Олд Трафорд“. Последната капка на търпение падна след съботната загуба с 4:1 от Уотфорд.

Оле Гунар Солскяер пое Манчестър Юнайтед през декември 2018 година, заменяйки на поста Жозе Моуриньо. В първия си пълен сезон начело на „червените дяволи“ норвежецът постигна класиране в топ 4 и завръщане в Шампионската лига, като повтори това и през следващата година, но така и не успя да спечели трофей с тима. През миналия сезон Юнайтед достигна до финала на Лига Европа, но загуби от дузпи с Виляреал.

Солскяр води Манчестър Юнайтед в общо 168 мача във всички турнири, в които записа 91 победи, 37 равенства и 40 загуби (54,17 процента победи).

От Ман Юнайтед съобщиха още, че помощник-треньорът Майкъл Карик ще застане начело на отбора, докато клубът назначи временен мениджър до края на сезона.

По публикацията работи Снежина Раева