Двама младежи са задържани: Пребиха и ограбиха 90 годишна жена

321

Заловиха двама мъже, които нахлули в жилището на самотно живееща 90-годишна жена от сунгурларското село Съединение. Старицата е била нападната, пребита и обрана в дома си. Инцидентът е станал в нощта на 12 срещу 13 ноември.

Прокурор Йовита Григорова, която е говорител на Окръжната прокуратура в Бургас обясни, че двамата нападатели са на 23 и 32 години. Те проникнали в дома на жената със сила.

„Очевидно е имало някакво координиране на действията помежду им, тъй като докато единият е нанасял множество удари с ръце и крака по тялото на жената, другият е тършувал из къщата, за да намери пари. Имало е някаква информация, вероятно съвсем относителна, за това, че жената е продала земеделски земи. Отнетата сума е била около 600 лева. Тя е установена в мъжете”, каза тя.

На двамата мъже е повдигнато обвинение за извършен грабеж. Възрастната жена е успяла да разпознае двамата обвиняеми. Случилото се е станало в късните часове. Според прокурор Григорова очевидно мъжете са се възползвали от факта, че жената е трудноподвижна и самотноживееща. Мъжете са задържани за 72 часа. Предстои да им бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража”. Законът предвижда от 3 до 10 години затвор за това престъпление. Здравословното състоянието на жената е стабилно.