Кандидат-депутат купувал гласове за 50 лева в софийско село (СНИМКИ)

blank
Колаж: "Нова Вест"

Към момента има 7 свидетели, които потвърдили, че са получили пари срещу това да гласуват за определена партия

Процесуално-следствените действия са извършени вчера в рамките на продължаващата специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите.

Те са предприети при проверката на получен сигнал, че кандидат за народен представител от с. Горно Камарци е купувал гласове за представляваната от него политическа партия по време на провелите се на 14 ноември парламентарни и президентски избори, като уговарял и заплащал суми от по 50 лева на свои приближени от селото и ромската махала.

В условията на неотложност е извършено претърсване и изземване в дома му. Намерени и иззети са множество документи, списъци с имена и лични данни на граждани, живеещи на територията на община Горна Малина, както и сумата от 7850 лева в купюри по 50 и 100 лева.

Към настоящия момент са установени седем свидетели, които потвърждават, че са получили пари, за да гласуват за кандидат-депутата, като реално средствата са им били дадени в деня след изборите.

По случая в РУ-Елин Пелин е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 167, ал.2 от НК. В днешния ден предстоят разпити на свидетели пред съдия, като действията по разследването продължават под наблюдението на районната прокуратура.

blank
Снимки: МВР
blank
Снимки: МВР
blank
Снимки: МВР