12 предложения за пътешествия, които ще ви потопят в атмосферата на любимите филми и сериали

54

Не ви ли се е искало понякога да влезете в телевизора? Виждате някакъв магичен свят на малкия екран и ви се иска да станете част от него. 

За жалост не можем да влезем в телевизора, но има и друг интересен начин, с който да се докоснем до други светове.

Благодарение на много креативни и предприемчиви хотелиери, вече може да пресъздадете дори и сцена от голямото кино, пише NOVA.

Ето няколко идеи за пътешествия, вдъхновени от любимите ни филми и сериали:

  1. Феновете на „Сексът и градът” вече могат да отседнат в точно копие на апартамента на Кари Брадшоу. Там е пресъздаден дори и гардеробът ѝ, а нощувката струва само 23 долара.
  2. В Ню Йорк има доста места, на които са заснети сцени от сериала „Приятели”. Там се намира дори хотелът, в който Моника и Чандлър си казаха „да”. За кратко преди години беше създадена и стая – точно копие на апартамента на Моника и Рейчъл, която най-големите почитатели да посетят по повод 25-тата годишнина от сериала.
  3. Хотел „Бевърли Уилшир“ предлага на гостите си пакет „Хубава жена за ден”. Луксозното преживяване предлага разходка в места, където са заснети сцени от филма с Джулия Робъртс.
  4. Луксозният хотел с тематика от филма Star Wars – Star Wars: Galactic Starcruiser все още се строи, но хората вече запазват стаи в него.  Заети са дати за първите три месеца от отварянето на хотела – 1 март 2022 г. Турът включва 17 пресъздадени снимачни площадки от сериала. Почитателите могат да се възползват от подобно посещение до 17 януари.
  5. Подобно на „Приятели”, феновете на „Офисът”  могат да се потопят в шантавия свят на Дъндър Мъфлин, благодарение на специална стая в Magnificent Mile в Чикаго.
  6. В пустинята на щата Монтана е разположено ваканционно селище, наречено Графството. Както може би се досещате, всичко в него е копие на света на „Хобит”.
  7. Хотел, разположен в Брайтън, ни потапя в „Страната на чудесата”. Ако искате да се почувствате като Алиса, това е вашето място. Там дори предлагат възможността да се облечете като нея.
  8. Докато чакат да излезе пореден сезон, феновете на „Короната” могат да тръгнат по стъпките на принцеса Даяна като отседнат в  Drake Hotel в Чикаго. Обзавеждането остава почти непокътнато от историческото посещение на Лейди Ди през 1996 г.
  9. Феновете на „Хари Потър“ могат да посетят „Перон 9 3/4“ на гара Кингс Крос в Лондон. Хотел в Стафорд разполага с две стаи, вдъхновени от филма. Не е „Хогуортс”, но е доста близко.
  10. Феновете на вампирската сага „Здрач” и до днес продължават да стичат във Форкс. Пътешествениците могат да отседнат в тематичен хотел, по който дори има „пръски от кръв” по стените.
  11. Децата ви ще са истински щастливи, ако ги заведете на почивка и отседнете в Ананаса на Спондж Боб. Хотелът се намира в Доминиканската република и е вдъхновен от анимацията изцяло.
  12. В Калифорния пък има хотел, изцяло вдъхновен от „Карибски пирати”. Йо-хо-хо, фенове на Джак Спрароу, звънците в стаите дори издават пиратския поздрав.

По публикацията работи: Мариела Анастасова