Какво време ни очаква в сряда?

102

Сутринта е възможно на места видомостта да е намалена. Постепенно след обяд облачността ще се разкъса

В сутрешните часове, на места главно в западните и централните райони, където вятърът временно ще стихне има условия за намалена видимост. След обяд отначало над Югозападна България, а до вечерта и в останалата част от страната, облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа слаб, в източните райони умерен североизточен вятър. Преобладаващите минимални температури ще са от 2° до 7°, максималните – между 7° и 12°.

Над планините до около обяд облачността ще е предимно значителна, но само на отделни места ще преръми. Ще има и мъгли. След обяд над масивите в Югозападна България, а до вечерта и на изток облачността ще се разкъсва и намалява. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад и ще е умерен. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 3°.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и слабо ще се понижи.

Над Черноморието облачността ще е значителна, но ще е почти без валежи. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 11°-12°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Сутринта вълнението на морето ще е 3-4 бала, след обяд ще отслабва.