10-годишната Никол дари приходите от първата си книга за болно бебе

131

Талантливо дете подаде ръка на друго дете, в нужда, като дари приходите от продажбите на първата си книга

Никол Николова написа книга за деца, а средствата от продажбата ѝ дари на малката Алекс. Тя е едва на 9 години, когато чува от свои роднини странна дума – патент.

„Аз ги попитах, какво е това и пожелах да имам нещо свое, което ще остане завинаги и започнах да пиша книга“, разказва момичето пред NOVA.

В книгата се разказва за едно малко конче с интересно име. „Идеята се роди от моята сестра Ивайла, която много обича кончета. Понеже Сапфир е диамант, който харесвам, и реших да кръстя кончето на него. Майка му се разболява и то трябва да намери един рубин, за да може да я излекува“.

Рисунките към книгата отново са дело на дете – приятелката на Никол – Ралица. Историята на кончето Сапфир набира популярност сред деца от Плевен и родителите на Никол издават книжката. И дават съвет на дъщеря си, да дари всички средства от продажбата.

Лекар от Плевен насочва родителите на Никол да помогнат на малката Алекс, която има нужда от операция на крака, за да може да проходи. Така двете семейства се срещат.

„Развълнуваха се още повече, когато разбраха, че помощта идва от таланта на дете. Така кампанията става от дете за дете и е още по-истинско“, разказа майката на Никол.

Сега Алекс и нейните родители са в клиника в САЩ, където ще бъде направена първата от двете предвидени операции. А Никол от Плевен вече пише и втора книга, но сюжетът за сега остава тайна.

По публикацията работи: Мариела Анастасова