Пиян младеж подкара 3 чужди автомобила: Блъсна и трите само за няколко часа

142

В рамките само на няколко часа 18-годишен неправоспособен младеж, под влиянието на алкохол, отмъкнал три различни коли и се блъснал и с трите 

Инцидентите се случват в района на село Атия край Созопол. Младото момче е било на купон със свои приятели, след който решил да се прибира за село Росен, където живее. След три несполучливи опита е задържан от полицията.

Униформените му направили тест за алкохол, като пробата отчела 1,29 промила.

На 31.10 около 06.45 ч. в Районно управление – Созопол е получено съобщение за пътен инцидент, възникнал на входа на с. Атия с лек автомобил „Форд”, с бургаска регистрация.  Установено е, че автомобила е противозаконно отнет от 59-годишен мъж от Черноморец. Задържан е извършителя на деянието е 18-годишен бургазлия, който направил пълни самопризнания.

Десет минути по-късно – в 06.55 ч. е получено ново съобщение за самостоятелен пътен инцидент на л.а. „Опел Астра”, с бургаска регистрация, противозаконно отнет от с. Атия. Автомобилът, ползван от 44-годишна жена от с. Атия, е открит катастрофирал на около 2 км. от селото в посока с. Росен. Задържаният 18-годишен бургазлия направил пълни самопризнания и по този случай.

Около 12.10 ч. в Районно управление – Созопол е получено съобщение от 60-годишен мъж от с. Атия за това, че му е отнет противозаконно лек автомобил „Опел Мерива”, с бургаска регистрация. Автомобилът е открит на около 100 – 150 м. от мястото, където е бил паркиран.

Задържаният 18-годишен бургазлия направил пълни самопризнания и за това противозаконно отнемане. Работата по случаите продължава.