Песен на рок групата „Рамщайн“ с премиера в Космоса

157

Известната рок група „Rammstein“ направи уникална премиера на своята нова песен от предстоящия им албум, като я споделиха с френския астронавт Томас Песке, който в момента се намира на борда на Международната космическа станция

Барабанистът на германската индустриална група Кристоф Шнайдер се свърза с Песке директно от дома му, за да сподели парчето, което все още не е издадено.

„Имах честта да поговоря с астронавта Тома Песке от името на „Рамщайн“. Той от половин година живее на МКС. За мен това е сбъдната мечтада говоря с човек, който живее в Космоса, да споделя погледа му, да осъзная колко малки сме всички в сравнение с дълбочината на Вселената,  съобщи в Инстаграм барабанистът ѝ Кристоф Шнайдер.

„Астронавтът Томас Песке беше първият, който изслуша една от новите ни песни от предстоящия албум. Премиерата му беше в небето, което е чест за нас”, написа още Шнайдер.

Рамщайн не са първата група, която излъчи една от песните си до астронавта Песке на МКС. Още през май Coldplay представиха премиерата на сингъла си „Higher Power“ на астронавта.

 

„Рамщайн“ засега не съобщават кога сингълът ще може да бъде чут на Земята. Още през февруари рок групата обяви новината, че са записали нов албум по време на локдауна.

„Фактът, че не можахме да пеем на живо, увеличи нашата креативност.Имахме повече време да мислим за нови неща и по-малко да се разсейваме“ каза Кристиан Лоренц.

Превод и редакция: „Нова Вест“, Ралица Димитрова