Forbs: Мъск вече е най-богатият човек в света

132

За момента неговото финансово състояние възлиза на  272,3 милиарда долара

Ръководителят на Tesla и SpaceX Илон Мъск стана най-богатият човек в световната история. Това съобщи във вторник американското списание Forbes.

Според информацията Мъск е успял да постигне този финансов успех, благодарение на рязкото покачване на цената на акциите на Tesla. В началото на седмицата цената им е надхвърлила 13%, което осигури на компанията преодоляване на пазарната стойност от 1 трилион долара. В резултат капиталът на Мъск нарасна с повече от 41 милиарда долара за един ден, предаде Риа Новости.

По-рано Илон Мъск оглави класацията на най-богатите хора в света според Forbes – към 28 септември 2021 година, като състоянието му възлиза на над $203,4 млрд. Vuitton Moet Hennessy) Bernard Arnault. В първите пет влизат един от основателите на Microsoft Бил Гейтс, както и ръководителят на Facebook Марк Зукърбърг.

Компанията Tesla е основана през 2003 г. Първоначално се е казвал Tesla Motors, но по-късно е преименуван на Tesla. В началото компанията се специализира само в производството на електрически превозни средства, но по-късно се включва и в създаването на слънчеви панели и други системи за съхранение на енергия.

Превод и редакция: „Нова Вест“, Ралица Димитрова