Китай ще ваксинира срещу Covid деца на 3-годишна възраст

49

Китай е една от първите страни, които са започнали да ваксинират деца на толкова малка възраст срещу вируса

Китай обяви, че ще започне да ваксинира срещу Ковид и деца на 3-годишна възраст, предаде AP.

Местните градски и провинциални власти в поне пет китайски провинции издадоха известия през последните дни, в които обявиха, че децата на възраст от 3 до 11 години ще трябва да се ваксинират.

76% от населението на страната е напълно ваксинирано, тъй като властите в Китай се стремят да поддържат политика на нулева толерантност към епидемиите.

Местните градски и провинциални власти в поне пет китайски провинции издадоха известия през последните дни, в които обявиха, че децата на възраст от 3 до 11 години ще трябва да получат своите ваксини.

Разширяването на кампанията за ваксинация идва на фона на все по-увеличаващите се случаи на коронавирус в няколко провинции на страната и засилване на ограничителните мерки.

Североизточната провинция Гансу, която е силно зависима от туризма, затвори всички туристически обекти в понеделник, след като откри нови случаи на COVID-19. На жителите на части от Вътрешна Монголия бе наредено да останат на закрито заради епидемията там.

Националната комисия по здравеопазването съобщи, че през последните 24 часа са открити 35 нови случая на местно предаване на инфекцията, като четири от тях са били в провинция Гансу.

Най-широко използваните ваксини в Китай, от Sinopharm и Sinovac, са показали висока ефикасност за предотвратяване на тежки заболявания и предаване на вируса, показват публичните данни. Но все още не е даден окончателен отговор на въпроса дали те предлагат достатъчна защита срещу делта варианта на вируса.

Превод и редакция: „Нова Вест“, Ралица Димитрова