Актьорът Алек Болдуин простреля смъртоносно оператор по време на снимки

271

Инцидентът е станал в Ню Мексико по време снимките на новата филмова продуктия „Ръжда“

Американският актьор Алек Болдуин е стрелял с реквизитно оръжие и е убил оператора на нов уестърн филм Халина Хътчинс. При инцидента е пострадал и режисьоръта Джоел Соуза, предаде Reuters

Инцидентът е станал на снимачната площадка на новият филм „Ръжда“ в Ню Мексико.Актьорът е трябвало да стреля с халосни патрони, но в момента на изстрелите шрапнели са поразили двама души от екипа.

 

42-годишната Халина Хътчинс е била откарана с хеликоптер до болницата на Университската болница в Ню Мексико, където по-късно е смъртта и.

48-годишният Джоел Соуза е бил откаран с линейка в друг медицински център, където е оставен за лечение. Все още не е ясно колко сериозни са нараняванията му.

Продукцията временно е спряна. Говорител на Болдуин каза, че е станал нещастен случай с реквизитен пистолет, зареден с халосни патрони. Вестник от Ню Мексико написа, че 68-годишният Болдуин е бил видян да плаче пред офиса на шерифа.

 

Полицията съобщи, че все още няма повдигнати обвинения за инцидента.

„Все още не са ясни подробности за случилото се. Работим по изясняване на обстоятелствата“, информират служителите.

Алек Болдуин е съпродуцент на  съпродуцент на филма, в който играе ролята на Харланд Ръст – разбойник, чийто внук е осъден за убийство и който бяга с него, когато момчето е осъдено на обесване за престъплението

 Най-големият от четиримата братя, всичките от които актьори, Алек Болдуин е участвал в множество телевизионни и филмови роли от 80-те години на миналия век.

Той спечели множество награди за ролята си на Джак Донаги в ситкома на NBC „30 Rock“. Образът му на Доналд Тръмп в скетч шоуто „Saturday Night Live“ също му спечели признание на критиците и трето Primetime Emmy.

Превод и редакция: „Нова Вест“, Ралица Димитрова