СЗО: Европа е единственият регион в света, където има увеличение на случаите на Covid 19

161

Най-засегнатите от вируса страни в Европа са Великобритания, Русия и Турция

Световната здравна организация съобщи, че през последната седмица се наблюдава увеличение от 7% на новите случаи на коронавирус в Европа. Това е единственият регион с отчетен ръст по този показател.

Според огласените снощи данни за хода на пандемията, здравната агенция на ООН посочи, че са отчетени около 2,7 милиона нови случая на COVID-19 и повече от 46 000 починали, равнище, което е сходно с данните, отчетени през предходната седмица.

Най-много нови случаи на заразени има във Великобритания, Русия и Турция, съобщават от ABC News.

Най-голям спад в случаите на COVID-19 се наблюдава в Африка и западната част на Тихия океан, където те са намалели с 16%- 18%. Броят на смъртните случаи в Африка също е намалял с около една четвърт, въпреки ужасния недостиг на ваксини на континента. Други региони, включително Северна и Южна Америка и Близкия изток, отчитат сходни стойности с предходната седмица, съобщава още СЗО.

Организацията посочва обаче, че за трета поредна седмица случаите на коронавирус в Европа са се увеличили, като те са близо 1,3 милиона.Над половината от страните в региона отчитат повишение по този показател, заяви СЗО.

През изминалата седмица Русия се наблюдава рекорден брой смъртни случаи от Ковид, а броят на инфекциите във Великобритания се е повишил до нива, които не са били наблюдавани от средата на юли.

Превод и редакция: „Нова Вест“, Ралица Димитрова