Протестиращи нападнаха просветния министър пред сградата на МС (ВИДЕО)

205

Нападението се е случило малко след брифинг в Министерски съвет

Протестиращи са нападнали служебния министър на образованието Николай Денков. От Министерство на образованието увериха, че срещу министъра не е имало физическо посегателство и той няма никакви наранявания.

На връщане от Министерския съвет в МОН в подлеза между двете сгради министър Денков е пресрещнат от протестиращи, които са препречили пътя му, притиснали са го и са крещели обиди. Наложило се е полицаи да помогнат на проф. Денков да стигне до МОН.

По-рано той обяви, че днес ще има решение за онлайн обучението в София-град и че засега не се предвижда въвеждането на зелен сертификат в образователната система.

В момента в центъра на София се провеждат няколко протеста. Единият е на лекари и на медици, които са недоволни, защото по думите им здравният министър професор Стойчо Кацаров ги е излъгал, че ще увеличи основните им заплати.

Провеждат се и два други протеста на политически партии, които се обявяват срещу новите мерки. Единият от тях блокира входовете на Министерството на здравеопазването в 8:30 сутринта.

По публикацията работи Снежина Раева