Ново нападение срещу британски министър

107

Няколко дни по-рано британски депутат бе убит по време на среща с избиратели.  69-годишният Дейвид Еймс е бил наръган няколко пъти с нож от  мъж, който влязъл в църква, където той провеждал среща с гласоподаватели от избирателния си район

 Убиха британски депутат на среща с гласоподаватели

Висш британски министър бе нападнат на улицата от протестиращи, докато е бил на път за офиса си в центъра на Лондон.

На кадри, публикувани в социалните мрежи се вижда как британския жилищен министър върви сам. Минути след това протестиращи срещу ваксините срещу COVID 19 се приближават към него, като крещят обиди и словестни нападки.

За щастие полицейските служители се втурват да му помогнат и Гоув е успял да се скрие в една от близките сгради.

„Нашите офицери бяха на място и веднага му оказаха помощ, като го  придружиха до близката сграда“, се казва в съобщение на полицията в Twitter. Полицейските служители съобщиха, че не са били извършени арести.

Инцидентът се случи само няколко дни след като неговият колега Дейвид Амес, почина след като бе намушкан с нож по време на среща с избиратели.

Убийството на втория британски депутат в рамките на пет години предизвика призиви за по-добра сигурност на политиците и действие за справяне с нарастването на злоупотребите в интернет, насочени към тях.

Полицията съобщи, че група хора са се опитали да заобиколят депутат по време на протест в Уестминстър.

Превод и редакция: „Нова Вест“, Ралица Димитрова