Първата ракета на България не успя да стигне финала в Индиън Уелс

91

Първата ни ракета Григор Димитров не успя да стигне до финала на силния турнир от сериите „Мъстърс” в Индиън Уелс, САЩ. Той загуби с 0:2 (2:6, 4:6) сета от Камерън Нори (Великобритания) в първия полуфинал на надпреварата.

​За съжаление, Димитров няма да може да се бори за втора титла от турнирите „Мастърс“, а загубата в двубоя се дължи, до голяма степен, и на двата тежки обрата, които направи в предните два кръга срещу световния №2 Даниил Медведев (Русия) и Хуберт Хуркач (Полша). Физическата умора оказа голямо влияние, а отражение за това са и 28-те непредизвикани грешки от ракетата на българина, предаде БТА.

От своя страна Нори беше почти безгрешен, като за първи път ще играе на финал на турнир от сериите „Мастърс“. През тази година той е шампион от Лос Кабос, но има още четири финала, които не успя да спечели, последният от които в Сан Диего срещу Каспер Рууд. Така 26-годишният британец вече е само на една победа от класиране на Финалите на АТР в Торино.

​Срещу Григор той успя да се възползва по най-добрия начин от грешките на българина. Първият сервис и любимият на хасковлията бекхенд по правата също не му споряха.

Това беше втори пореден полуфинал за Димитров след достигането на същата фаза на турнира в Сан Диего. Това бе и негов първи полуфинал на „Мастърс“ от този в Париж през 2019-а година.

С достигането до полуфинала Григор спечели 350 точки и от новата седмица ще бъде под №21 в световната ранглиста, ако Нори спечели титлата. Ако ли пък някого измежду Тейлър Фриц и Николоз Басилашвили триумфира, то Григор ще бъде 22-ри.

За първи път в историята и четиримата полуфиналисти на „Мастърс“ турнир бяха извън топ 25 на световната ранглиста.