Тези три неща са враг на отслабването

404

Наднорменото тегло понякога не зависи само от начина на хранене. Има и редица други фактори, които влияят цалостно, както на теглото, така и на здравето ни.

Всички сме слушали оплакванията на хора, които споделят, че спазват диети, хранят се здравословно и правилно, спортуват, но пак не могат да отслабнат.

Е, оказа се, че те не лъжат. Според лекарите има точно три причини, заради които каквото и да прави човек, то той не може да отслабне и да се сбогува с излишните килограми, пише Blitz.

Ето трите причини, които пречат на отслабването:

Лекарства

Някои лекарства водят до наддаване на тегло. Най-честите странични ефекти се крият в антидепресантите, диабетните медикаменти и лекарствата за кръвно налягане. Затова знайте, че ако пиете някое от тях може и да не успеете да се сбогувате с излишните килограми.

Проблеми с хормоните

Хормоните са отговорни за безброй процеси в организма, включително метаболизма. Ако изведнъж започнете бързо да наддавате на тегло, има поне пет ключови хормона, които трябва да изследвате: инсулин, тестостерон, естроген, кортизол и тиреоидни хормони.

Възрастта

Колкото по-стари ставаме, то толкова по-бавно работи метаболизмът ни. Това означава, че на 40 години можете да водите същия начин на живот като на 20, но тялото ви ще изглежда различно. Бавният метаболизъм обаче не е смъртна присъда. За да поддържате тънка фигура, достатъчно е да коригирате диетата и физическата си активност въз основа на възрастта, в която се намирате.

По публикацията работи: Мариела Анастасова