Туристи ще могат да пътуват с балон в Космоса. Ето кога

77

Американска компания предлага ново невероятно приключение на туристите – пътешествие с балон в Космоса

За разлика от балоните, захранвани с горещ въздух, този модел се напълва с хелий, който се разширява, докато балонът се издига. Това гарантира и по-стабилно усещане за пътника, докато се издига.

Полетите ще излитат от едни от на-красивите места по света. Те ще разкриват на туристите красотата на Седемте чудеса на света – като Големия бариерен риф, Гранд каньон, Великата китайска стена, парка Серенгети, амазонските гори и египетските пирамиди.

В балоните ще могат да се съберат осем пътници и двама членове на екипажа. Туристите ще бъдат издигнати на около 30, 48 километра (100 000 фута) височина. Това е около четири пъти по-голяма височина от стандартния полет с търговски самолет.

Всяко пътуване на борда на летателния съд ще продължи между шест и дванайсет часа, като през това време гостите могат да се насладят на удобствата, които се предлагат – трапезария, бар и безплатна интернет връзка.

Първите подобни полети ще бъдат осъществени през 2024 година. За съжаление те няма да бъдат никак евтини -очаква се цената им да бъде около 50 000 долара.

World View не е единствената компания, която ще предлага пътешествие с балон в Космоса. Друга американска компания „Space Perspective“ също се надява да започне полети с балони на борда на своя кораб „Нептун“ през 2024. Цената на полетите обаче е значително по-висока-  125 000 долара за едно място.

 

Превод и редакция: „Нова Вест“, Ралица Димитрова