Каракачанов: Сгрешихме при коалирането с Марешки и Симеонов

107

Според лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, партията е загубила голяма част от гласовете си на предишните избори, заради коалицията с „Воля“ и НФСБ. 

„40% от избирателите на ВМРО не излязоха да гласуват. Затова предишните избори бяха неуспешни за нас. Грешка беше да се коалираме с Марешки и Симеонов. Доверие лесно се губи и трудно се възстановява“. Това каза в ефира на „Твоят ден“ по NOVA NEWS лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Според него след предстоящите избори трябва да се състави нормално работещо правителство. Каракачанов изрази съмнения, че от „Има такъв народ“ никога не са имали намерение да създават кабинет, който да носи отговорност в ситуация като настоящата – в пандемия, инфлация, растящи цени.

За президентските избори

Вчера ВМРО внесе жалба във ВАС с настояване да се постанови промяна на решението за регистрацията на кандидата за вицепрезидент Мария Касимова-Моасе. Красимир Каракачанов се позова на Конституцията и на интервюта на Моасе, от които ставало ясно, че тя не е живяла в България през последните 5 години. Според него съдът трябва да се произнесе дали е спазен принципът за уседналост в случая.

„Вървим напред с нашата кандидатпрезидентската двойка доц. Милен Михов и Мария Цветкова, стремим се те да бъдат максимално подкрепени. Останалите кандидати не отговарят на много въпроси“, каза още лидерът на ВМРО.

За енергетиката

Лидерът на ВМРО коментира и проблемите в енергийната сфера.

„Българската енергетика трябва да бъде много добре планирана. Вятър и слънце не могат да компенсират затворени мощности. „Зелената“ сделка означава фалит на въгледобивната промишленост – само за да се харесаме на някои европейски бюрократи. Трябват ядрени мощности и отлагане на тази сделка“, убеден е Каракачанов.

По публикацията работи: Мариела Анастасова