Тежко престъпление в Добрич: Мъж преби до смърт свой близък роднина

blank
Снимка: Pixabay
- Реклама -

Повдигнато е обвинение на 36-годишен мъж от Добрич за извършено тежко престъпление. Той е нанесъл побой на свой близък роднина, което е довело до смъртта му.

Окръжна прокуратура – Добрич ръководи досъдебно производство за извършено тежко криминално престъпление по чл. 115 от НК – умишлено убийство. 

Във връзка със случая е задържан 36-годишен мъж, близък роднина на жертвата. Предстои той да бъде привлечен към наказателна отговорност и да бъде задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. 

- Реклама -

В хода на разследването е установено, че на 13 октомври 2021 година между С.П. и неговия чичо възникнал скандал. Словесният конфликт между двамата прераснал във физическа саморазправа под въздействие на употребен алкохол. Младият мъж пребил по-възрастния до смърт.

Работата по доказване и документиране на извършеното престъпление тече и към момента под ръководството на Окръжна прокуратура – Добрич. Предстои внасяне в съда на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо С.П. – „задържане под стража“.

- Реклама -