Поредна акция в София: Погнаха и бензиностанциите, глобите са солени (СНИМКИ)

blank
Снимка: МВР
- Реклама -

Планира се да се извършват редовни проверки по бензиностанциите. Те ще са насочени към качеството на горивата, а при установяване на отклонение от нормите, глобите могат да достигнат до 50 хиляди лева.

Съвместна акция е осъществена вчера на територията на гр. София и областта. Екипи са проверявали произхода и качеството на течните горива, изправността на касовите апарати и измервателните уреди, тяхната свързаност в реално време към органите по приходите, спазване на разрешителните режими, касаещи продажбата на продукти от нефтен произход, както и осъществяваната търговска дейност на инспектираните обекти.

В рамките на извършените проверки са били издадени конкретни предписания, свързани с дейността на обектите, съставени са актове за извършени административни нарушения –  липса на пломби по измервателните уреди и съответни реквизити по техническите средства, функциониращи в търговските обекти.

- Реклама -

Предстои да бъде изготвен химически анализ на иззетите проби от разпространяваното гориво, относно съответствие с изискванията за качество на течните горива. За отклонение от предвидените норми, наложената глоба може да достигне до 50 хиляди лева.

ГДНП продължава работата по случая, планират се системни аналогични проверки.

blank
Снимка: МВР
blank
Снимка: МВР
blank
Снимка: МВР
- Реклама -