Звезда от „Хари Потър“ ще „омагьоса“ фенове в София

blank
Снимка: Facebook/Stan Yanevski

Най-големите почитатели на филма „Хари Потър“ ще могат да се докоснат до магията на специална среща в София. Една от звездите на блокбъстъра за очилатия магьосник ще се срещне с фенове.

Те ще имат възможност да получат автограф от Стан Яневски, единственият българин, участвал във вълшебната сага. За т. нар. мъгъли (членове на немагьосническата общност) обаче има лека уловка. Три подписа, една снимка с Виктор-Крум и кратка беседа ще струват 80 лв.

Яневски, който се превъплъти брилянтно в ролята на търсач за националния отбор на България в популярния магьоснически спорт куидич, ще се срещне с родните фенове след 16-годишна пауза. Първата и единствена по рода си среща с актьора в България досега бе организирана след премиерата на „Хари Потър и Огненият бокал“ през 2005 г., в която българинът играе.

Сега Стан Яневски пристига специално, за да позволи на фенклуба да се докосне до него, разказите и спомените му, свързани с екранизацията на романа на Дж. К. Роулинг. Неотдавна в интервю Стан признава, че бил дал съвет на по-младото си „аз“, в случай че може да върне времето назад, пише „България Днес“.

И той е: „Да се задържа максимално на гребена на вълната на „Хари Потър“. Тогава нямах опитността, бях малък, в нов бизнес. Сигурно изпуснах някои възможности“.

До дни предстои премиерата на най-новата Холивудска продукция с участието на Яневски. Екшънът Last Man Down ще направи своя дебют първо в кината в САЩ.

По публикацията работи: Мариела Анастасова