Да живееш половин година с африканско племе: Българско семейство с разказ от първо лице (ВИДЕО)

276

Младо българско семейство прекара 6 месеца с африканско племе в Замбия. За чувството да се докоснеш до африканската култура и живот разказват Антон и Пламена от Сливен.

Двамата решават да излязат от зоната си на комфорт и да се впуснат в щуро приключение. Те заминават за Африка като доброволци, за да се запознаят с местните култури и обичаи.

“Започнахме в Замбия. Там бяхме доброволци за 6 месеца и живяхме с местно племе. Нямахме постоянен ток, нито течаща вода. Докоснахме се до африканския бит и култура“, разказва пред NOVA Пламена Нашева.

“Най-трудното в Замбия за мен беше голямото внимание, защото повечето дечица не са виждали бели хора. Дърпаха ми косата, за да видят дали е истинска, търкаха ни кожите, мислеха, че сме се боядисали с бяла боя'“, казва Пламена.

Една от най-интересните истории на младото семейство е свързана с пътешествие до Амазония с кораб, който се разваля и настъпва паника. “Започнаха да слизат местни зад борда, скачаха, опитваха се да завържат кораба за дървета, но той ги изкореняваше. Беше страшничко на моменти“, споделя авантюристката.

След Африка Пламена и Антон решават да се впуснат в ново приключение в посока Южна Америка, където прекарват 7 месеца и изминават 10 000 км.

Плановете на вече тричленното семейство не спират до тук. Те подготвят и дъщеря си за следващото пътуване.

По публикацията работи: Мариела Анастасова