Ще подрани ли зимата. Температурите тръгват надолу през новата седмица

208

В неделя и през по-голямата част от следващата седмица времето ще остане предимно облачно. Валежите ще продължат – в неделя ще са главно в западната половина от страната, а на изток ще има временни разкъсвания на облачността;

в понеделник ще вали в цялата страна, с по-голяма вероятност за значителни количества в Южна България. Вятърът ще е най-често умерен, в Северна България и източните райони временно силен, в неделя все още от източната четвърт, в понеделник ще се ориентира от запад-северозапад.

Във вторник валежите временно ще отслабнат, в отделни райони и ще спрат, облачността ще се задържи значителна. Температурите ще са по-ниски от обичайните за периода.

В сряда от запад отново ще започнат валежи, които бързо ще обхванат страната и през следващите два дни на много места ще остане с повишена вероятност за значителни количества. Вятърът ще е предимно от северозапад, но в четвъртък временно ще се обърне от изток-североизток, ще бъде умерен.

Температурите към средата на седмицата ще се понижат, особено в западната част от страната, където е възможно сняг да превали в планините над около 1000 метра.