Частични местни избори: 2 общини и 12 кметства си избират кметове днес

37

Днес в 2 наши общини и 12 кметства се провеждат частични местни избори. Частичният вот е насрочен с укази на президента Румен Радев. Изборният ден започна в 7.00 ч. и продължава до 20.00 ч.

В община Стражица ще се проведат частични местни избори за кмет. В надпреварата за кметското място влизат четирима кандидати. В изборите ще участват Светлозар Димитров от ПП „Има такъв народ“, Илиян Маринов от „БСП за България“, както и Георги Бянов и Йордан Цонев, които са независими кандидати. На територията на общината са разкрити 24 секции. В 15 секционни избирателни комисии ще се гласува машинно, а в 9 с хартиени бюлетини, предаде novini.bg.

Калояново е другата община, в която ще се проведат частични местни избори. Кандидат-кметовете са четирима. В изборите ще участват Пламен Николов от НФСБ, Ивайло Кръстев от ПП „Обединена социалдемокрация“, Веселин Бонов от „БСП за България“ и Виктория Михайлова от местна коалиция „ГЕРБ(СДС)“.
На територията на общината са разкрити 20 секции. В 13 секции избирателите ще упражнят правото си на глас машинно, а в 7 от секциите ще се гласува само с хартиени бюлетини.

В област Благоевград в две населени места ще има частичен вот днес. Жителите на благоевградското село Церово избират кмет на кметство. Сили на изборите ще премерят Иван Саков от ПП ГЕРБ, Верка Муева от ДПС, Галя Анева от „БСП за България“ и независимият кандидат Искра Христова.

В кресненското село Сливница също ще се проведат частични местни избори за кмет на кметство. За доверието на жителите се състезават Иван Янев от ПП ГЕРБ и Кирилка Илиева от „БСП за България“.

В област Бургас – кметство Дебелт, община Средец, също ще се проведе частичен местен вот. За кмет на кметство ще се състезават двама кандидати в лицето на Иванка Ангелова от НФСБ и Таня Колева – Дикова от „БСП за България“.

Област Видин: В село Арчар, община Димово, ще се проведат частични местни избори за кмет на кметство. В изборите ще участват четирима кандидати: Сиян Петров от „Има такъв народ“, Олга Владимирова от ПП ГЕРБ, Георги Стоянов от Движение България на гражданите и Веселина Данаилова от Местна коалиция „Новото време“.

В област Кърджали частичен вот ще има в две населени места. Частичен вот ще има в кметство Охлювец. Ерай Юнуз е кандидатът за кмет на частичните избори в селото. В кметство Студен кладенец, община Крумовград, също ще се проведат частични местни избори. Кандидатът за кмет на кметството е Осман Ахмед, издигнат от ДПС.

В област Плевен в две населени места жителите ще избират кмет на кметство. В плевенското село Буковлък ще се проведе частичен вот за кмет на кметство. Кандидатите за поста са: Георги Божинов от ДПС, Тони Тодоров от ДСП и Марио Фирков, издигнат от Инициативен комитет.
Частнични местни избори за кмет на кметство ще се проведат в кметство Аспарухово, община Левски. Кандидатите за кмет на кметството са Кирчо Монев от ПП ГЕРБ, Милен Милев от АБВ и независимият кандидат Ирин Игнатов.

Област Разград: В разградското село Дянково също ще се състоят частични местни избори за кмет на кметство. В кметската надпревара влизат двама кандидати. За доверието на жителите ще се състезават Ахмед Мехмед от ПП ГЕРБ и Али Алиев от ДПС.

Област Стара Загора:В казанлъшкото село кметство Копринка ще се проведе частичен местен вот за кмет на кметство. В надпреварата участват трима кандидати: Зина Трифонова от ПП ГЕРБ, Кенан Саид от ДПС и Стойчо Василев от ПП „Обединена социалдемокрация“.

Област София: В кметство Вакарел, община Ихтиман, жителите ще избират кмет на населеното място. Кандидатите са двама – Ангел Павлов от ПП ГЕРБ и Храбър Дойчев от КП „БСП за България“.

Област Търговище: В омуртагското село Церовище ще се проведе частичен местен вот за кмет на кметството. Кандидатите за поста са двама в лицето на Стефка Георгиева от ПП ГЕРБ и Лейля Мехмедова от ДПС.