Рязка промяна на времето. Идва ли зима през новата седмица

3087

През следващите дни над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. От югозапад ще се затопля и през първата половина от следващата седмица дневните температури в много райони ще достигат 20°-25°; минималните сутрин ще са под 10°.

Със значителна ниска облачност, а в сутрешните часове и с намалена видимост, ще бъде над източните райони; по Черноморието ще преръмява; там минималните температури ще са малко по-високи, но дневните ще остават по-ниски, до 20°.

В отделни затворени котловини, главно в Западна България, където в нощните часове ще е тихо, температурите сутрин ще се понижат до около 3° и там ще има условия за слана, както и за намалена видимост.

В останалата по-голяма част от страната вятърът от изток и североизток ще се запази, ще бъде слаб, в източните райони ще е по-често умерен. Към края на деня в сряда и през нощта срещу четвъртък от запад облачността ще се увеличи и ще завали дъжд.

В четвъртък валежите ще обхванат западната половина от страната, на места ще са значителни. Дневните температури там чувствително ще се понижат. На изток все още ще е без валежи и със сравнително високи температури, но облачността и там ще се увеличава и вплътнява.

В петък ще бъде предимно облачно, на много места с валежи от дъжд. От североизток, с усилване на вятъра, ще нахлува сравнително студен въздух.