Нови мерки в Гърция от днес: Въвеждат вечерен час в Солун

56

Новите мерки засега обхващат Солун и околните региони и включват въвеждане на вечерен час и ограничение в работата на ресторанти, кафенета и барове

Нови по-строги противоепидемични мерки влизат в сила от днес в части от съседна Гърция.

Ограниченията засега обхващат Солун и околните региони. Гръцките здравни власти изключват възможността за блокиране нацялата страна, но въвеждат по-строги ограничения в отделни региони.  Засега ограниченията обхващат Солун и околните региони.

По -голямата част от Северна Гърция е в състояние на повишена готовност заради  нарастващите случаи на Ковид в  регионите Халкидики, Лариса, Килкис и Солун, които влизат в червена зона по заболеваемост.

Ограниченията за районите с червен списък досега включват въвеждане на вечерен час, ще има и ограничение в работата на ресторанти, кафенета и барове.

Позовавайки се на парада в Солун, министърът на развитието и инвестициите Адонис Георгиадис каза пред канала SKAI, че всички взети решения ще се прилагат в области в зависимост от нивото на риск. В същото време той призова жителите на Солун да се ваксинират.

През последния денонощие в страната са регистрира 2 187 нови случая на Covid-19 и 44 смъртни случая.Общият брой на заразените от началото на панедмията достигна 655 7676 души, а жертвите нараснаха до 14 828 души.

С население от 11 милиона души страната досега е приложила над 12 милиона първи дози ваксина. Около 58 процента от гърците са напълно ваксинирани.

Превод и редакция: „Нова Вест“, Ралица Димитрова