Директорът на Pfizer: Ваксините срещу Covid ще трябва да се поставят ежегодно

143

В рамките на една година светът ще се върне към към нормалния живот. Това заяви  главният изпълнителен директор и председател на Pfizer Алберт Бурла. Той допълни, че в бъдеще ще са необходими ежегодни имунизации срещу Ковид 19

„Мисля, че в рамките на една година ще можем да се върнем към нормалния живот“, . Това обаче не означава, че няма да дойдат нови варианти на вируса и че ще можем да живеем нормален живот без редовни ваксинации“, каза каза Бурла в интервю пред ABC.

Изпълнителният директор на Pfizer заяви още, че „ще имаме ваксини, които ще издържат поне една година и мисля, че най -вероятният сценарий е годишната ваксинация“.

Прогнозата на Бурла за това кога ще се възобнови нормалният живот е в съответствие с тази на изпълнителния директор на Moderna Стефан Бансел. „Предполагам, че това ще стане до една година“, каза Бансел пред швейцарския вестник“ Neue Zuercher Zeitung.

В петък ръководителят на Центровете за контрол и превенция на заболяванията д-р Рошел Валенски разреши разпространението на бустерни ваксини на Pfizer и BioNTech за възрастни над 65 години и за хората, които попадат във високорисковите групи.

МИналият вторник Том Фриден, бивш ръководител на CDC, разкритикува Moderna и Pfizer за това, че не споделят по -широко интелектуалната собственост на ваксинациите, за да помогнат за ускоряване на глобалните нива на ваксинация.

„Докато се фокусират върху продажбата на скъпи ваксини на богати страни, Moderna и Pfizer не правят почти нищо, за да запълнят глобалната разлика в предлагането на ваксини. Това е срамно “, написа Фриден в  Twitter.

Превод и редакция: „Нова Вест“, Ралица Димитрова