Партията на Борисов подаде документи за изборите в ЦИК. Очакват да са първа политическа сила

40

Крайният срок за регистрация в ЦИК на партиите наближава. В тази връзка днес ГЕРБ-СДС се регистрираха в ЦИК за двата предстоящи вота на 14 ноември – за президент и вицепрезидент, както и за Народно събрание.

Документите на коалицията и необходимия брой подписи за регистрацията бяха внесени от председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС в 46-oто Народно събрание Десислава Атанасова, председателя на СДС Румен Христов, председателя на МГЕРБ Георг Георгиев и други представители на партията, предаде DarikNews.

„Надяваме се, че ГЕРБ ще бъде първа политическа сила в следващия парламент, заедно с нашите партньори от СДС. Показали сме, че можем да се съобразим с вота на хората”, посочи Десислава Атанасова на излизане пред медиите.

„Много е важно да се знае, че въпреки опасенията, че мачът е свирен, публиката ясно може да различи по-добрите играчи. Мисля, че вече обществото ни се събужда и ще покаже това с автентичния си вот“, коментира още тя.

Атанасова, обаче, отказа да говори за имена и заяви, че това предстои да стане ясно много скоро.

„Вероятно това е въпросът, който най-много ви вълнува, но днес внесохме всички необходими документи, както и всички необходими подписи. Събрали сме 27 хил. подписа и за двете кампании за избори – за Народно събрание и за президент и вицепрезидент. За всяка системна партия е изключително важно да подхожда сериозно към всеки вид избор. Сега обаче сме в ситуация, в която днес приключват номинациите във всички наши структури и за двата вида избори. Когато ги обобщим, непременно първо медиите, а и обществото ще разбере нашата кандидатпрезидентска двойка и нашите листи за народни представители“, каза Атанасова.