Още утре издигат Румен Радев за кандидат президент. Вижте кой ще го направи

54
Снимка: Facebook

Румен Радев е безалтернативен като фигура, това не гарантира преизбиране, всичко зависи от това дали хората ще гласуват, да гласуваме седмица след 14 ноември ще бъде безсмислено. заяви евродепутатът от левицата и бивш началник на кабинета на президента Радев – Иво Христов.

По думите му Инициативният комитет ще издигне кандидатурата на Румен Радев и Илияна Йотова утре, предаде БНТ.

„Много от партиите заявиха подкрепа, тя е широка. ГЕРБ има основания да се бори срещу Радев, той постави неудобни за олигархията – ГЕРБ и ДПС, въпроси. Борисов използва стратегията на огледалото – „гледаш огледалото, възмущаваш се от това, което сам си направил и го приписваш на друг, това е, което прави Борисов“, допълни Иво Христов.

„Ако беше американски човек – щеше ли да възрази срещу неизгодната за България сделка за закупуване на изтребители. Със способността да казва „не“ Румен Радев се движи в тесния коридор между Великите сили, това е много сложен пилотаж“, добави Иво Христов.

„При „Има такъв народ“ разочарованието е видимо и ще се пренесе в урните. Хората гласуваха за екранния образ на бунтаря, а получиха една объркана парламентарна група без ясни авторитети, която не успя да формира на два пъти правителство, не успя да влезе в диалог с останалите партии, логично е да има разочарование“, коментира още Иво Христов.

Според него следващият парламент няма бъде лесен и много обещаващ.

„Не мисля, че ще се формира бързо устойчиво мнозинство. И да се формира ще бъде разклатено още при самото си създаване. Надявам се следващият парламент да бъде около „партиите на промяната“. Коалицията трябва да бъде широка, управление на ГЕРБ-СДС е нецелесъобразно, това би върнало България една година назад“, каза още Иво Христов.