Отива ли си топлото време през новата седмица

159

В понеделник денят ще започне със слънчево и в много райони тихо време. На места в низините видимостта ще е намалена. Ще остане топло за края на септември с минимални температури между 10° и 15° и максимални между 24° и 29°.

По-късно през деня със слаб до умерен вятър от североизток ще започне да прониква хладен въздух, облачността ще се увеличи и през нощта срещу вторник на отделни места в Западна България ще превали слаб дъжд.

През следващите дни ще има значителна облачност и валежи, на повече места и повече по количество във вторник и сряда в западната половина от страната. Минималните температури ще са почти без промяна, а дневните ще се понижават и в четвъртък максималните ще са между 16° и 21°.

Вятърът ще остане от североизток, в сряда и четвъртък временно ще се усили. В петък и събота над Западна и Централна България ще има по-значителни разкъсвания и временни намаления на облачността, ще е почти без валежи. Ще се понижат и минималните температури. Над източните райони ще се задържи предимно облачно, с превалявания от дъжд, в повечето места – слаби