Пети ден без никаква следа от изчезналия в морето край Каварна мъж

430

Вчера издирвателната акция бе прекратена

Пети ден без следа от 48-годишния Светозар. Мъжът влиза със своя каяк във водите край Каварна на 20 септември и оттогава е в неизвестност. Акцията по издирването му обаче беше прекратена в четвъртък.

В неизвестност: Издирват мъж, изчезнал в морето край Каварна

„На 20-ти съпругът ми реши да влезе с каяка за риба между 13-13:30 от „Болата“. Към 14 часа се е появило течение, което е влачило навътре и на юг. Оттогава нищо не се знае за него”, каза пред NOVA Ралица Енева.

Прекратиха издирването на изчезналия в морето край Каварна мъж

„Не мога да кажа как е бил екипиран. Знам, че има плавници и спасителна жилетка. Не е от хората, които са любители рибари. Подготвен е, умее много добре да плува. Запознат е с теченията и местността.”, допълни тя.

„Обикновено, когато излиза да лови риба, около 16:30/17:00 ч. ми връща обаждане, че се прибира. В 17:30 часа започнах да му звъня и не успях да се свържа с него. В 19:20 ч. подадох сигнал на 112. От тях ме свързаха с Морски координационен спасителен център и  така тръгна издирвателната акция. Пратиха катер от Варна. Към 21:00 ч. дойдоха гражданска защита и пожарна. Обхождаха района, но тогава времето беше лошо. Заваля дъжд, вдигна се вълна и прекратиха акцията. Не се знае със сигурност в каква посока е тръгнал мъжа ми, но знаем, че е тръгнал от Болата“, каза още съпругата на Светозар.

По публикацията работи: Мариела Анастасова