Проф. Мутафчийски си постави трета доза от ваксината срещу COVID-19

59

Генерал Венцислав Мутафчийски си постави бустерна доза от ваксината срещу Ковид. Това стана ясно от съобщение на фейсбук страницата на ВМА

„С този вирус трябва да се води решителна борба.В момента 97% от хоспитализираните с инфекцията пациенти в COVID-зоните на ВМА са неваксинирани.

Надеждата, с която посрещнахме 2021 година се оправда – ваксините на този етап са единственият начин да се защитим от коварното заболяване.

Доказано е, че определен период след имунизацията защитата намалява.Затова нямах никакви колебания, както и при „първата игла”, да си поставя и „трета”.

Не остана човек, който да не се е „сблъскал” с вируса – лично или чрез свои близки и приятели. Всеки ден виждам колегите си в инфекциозната клиника, които се научихме да разпознаваме по силуетите им.

Те забравиха какво е да работят без тежкото защитно облекло. Но в очите им все още се чете надежда, че хората ще си върнат вярата в науката и че заедно ще се спечелим тази война“ се казва в съобщението.

Примерът на проф. Мутафчийски бе последван от негови колеги, общо 11 медици, които си поставиха допълнителна защита срещу COVID-19.