Почина известен актьор от сериала „Сексът и градът“

149

Отиде си актьорът Уили Гарсън, известен най -вече с ролята си на Станфорд Блач в известният американски сериал  „Сексът и градът „. Той е починал на 57 -годишна възраст, съобщават от BBC

В хитовия сериал той играе ролята на близък приятел и доверено лице на главната героиня Кари Брадшоу. До скоро актьорът работеше върху сериала „И просто ей така“.

Причината за смъртта на американския актьор все още не е разкрита.

Уилям Гарсън Пасамант е роден през 1964 г. в Ню Джърси. Той учи театър и получава магистърска степен по изящни изкуства от Йейлското училище по драматургия.

През 80-те години той играе малки роли в няколко популярни телевизионни сериала, включително „Наздраве“, „Семейни връзки“ и „LA Law“. Той също така взема участие в някои хитови програми на 90-те години като „Досиетата Х“, „Момчето среща света“ и „Приятели“.

През 1998 г. той дебютира като звезда в сериала „Сексът и градът“ като  Станфорд Блач.

Част от актьорите от известния американски сериал поднесоха саболезнования  в социалните мрежи към близките на своя колега.

Марио Кантоне, който играеше екранния партньор на Гарсън, Антъни Марентино в поредицата, написа в Instagram: „Съкрушен съм и просто ме обзема тъга … Ти беше подарък от боговете“.

Синтия Никсън, която играе Миранда Хобс в поредицата, написа: „Всички го обичахме и обожавахме да работим с него. Той беше безкрайно забавен на екрана и в реалния живот. Той беше източник на светлина, приятелство и знания за шоубизнеса.“

 Изпълнителният продуцент на „Сексът и градът“ и „Просто така“, Майкъл Патрик Кинг, сподели, че Гарсън е работил „дори докато е бил болен“, без да дава подробности.

„Духът и отдадеността му в занаята присъстваха всеки ден.Множеството му дарби като актьор и човек ще липсват на всички“, пише още в изявлението му.

 

Превод и редакция: „Нова Вест“, Ралица Димитрова