Тръмп: САЩ скоро ще се превърне в страна от третия свят

108

Бившият американски президент Доналд Тръмп заяви, че съвсем скоро САЩ ще се превърне в държава от третия свят. Според него главна причина затова е все по-задълбочаващата се мигрантска криза

„Съединените щати може да станат държава от третия свят в обозримо бъдеще поради миграционната криза“. Това мнение изрази в понеделник бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, предаде ТАСС

„Съединените щати скоро ще се считат за държава от третия свят. Досега нищо подобно на това, което се случва на нашата граница, никога не се е случвало. Милиони хора вече са проникнали, но още толкова ще влязат в страната.“, се казва в изявление, публикувано от пресслужбата му.

Откакто дойде на власт през януари тази година, новият американски президент Джо Байдън обяви „нова имиграционна политика“, като облекчи законодателството в тази област и прекрати програмата за изпращане на търсещите убежище в Мексико.

Оттогава потокът от мигранти, опитващи се да влязат в САЩ, нарасна значително и сега надхвърля 200 хиляди, достигайки максимум от началото на 21 -ви век.

Превод и редакция: „Нова Вест“, Ралица Димитрова