Председателят на ЕП е приет в болница. Какво е състоянието му?

158

Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли е бил приет в болница в Страсбург, където е бил диагностициран с пневмония, съобщават от Politico

Сасоли е бил в Страсбург, за да председателства едно от заседанията на ЕП, когато в един момент му прилошало и незабавно бил откаран в лечебно заведение.

„Председателят на Европейския парламент Дейвид Сасоли беше откаран в болница в Страсбург в сряда, 15 септември“, се казва в изявлението на неговия говорител  Роберто Куйо. „След необходимите медицински прегледи той бе диагностициран с пневмония и веднага бе подложен на лечение. В момента състоянието му е добро.

Сасоли, който е ваксиниран, е дал отрицателен резултат на пробата за COVID-19, за да се разбере дали състоянието му се дължи на инфектиране с вируса.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел написа в своя профил в Twitter, за да пожелае бързо оздравяване на своя италиански колега.

 

Давид Сасоли стана председател на Европейския парламент през 2019 година. Съгласно регламента се очаква той  да се оттегли, когато мандатът му приключи през януари. Въпреки това се смята, че той ще се кандидатира за втори мандат.

Превод и редакция: „Нова Вест“, Ралица Димитрова