Проф. Константинов: Помните ли какво стана, когато ГЕРБ съобщи името на Цецка Цачева 4 дни преди изборите

377

Проф. Михаил Константинов се обърна с апел към политиците в България. „Апелирам към политиците да изкарат своите кандидати, а не да ги „сервират“ на хората в последния момент. Не може партия да няма свой кандидат.

Помните, когато ГЕРБ съобщи името на кандидат-президента си 4 дни преди вота и резултатът беше катастрофален. Това заяви проф. Михаил Константинов, бивш председател на Съвета на директорите на „Информационно обслужване“, предаде БНТ.

Проф. Константинов каза, че твърде много ангажираме обществото с избори и е време „да се захванем с нещо сериозно“. Апелира също така партиите да спрат „да се държат идиотски“ и да си вземат поука, защото „хората не са маймуни“.

„На последните избори имаше катастрофален спад в сравнение с април“, припомни той.

Кой печели и кой губи при избори 2 в 1? За изборите 2 в 1 на 14 ноември Михаил Константинов очаква да се гласува само с 1 карта на машините, която да отчита вота и за президент, и за партия и преференция. Така ще бъде и само е

„Изборите 2 в 1 беше логичното решение“, каза математикът.

И отправи упрек към онези, които лансират тезата между първи и втори тур на президентския вот да има 2 седмици. Професорът подчерта, че в законодателството ясно се казва, че срокът е 7 дни. Според Константинов не се четат официалните документи или има неразбиране на изборното законодателство.

„Да престанем да си измисляме хипотези и да говорим за 2 седмици“, апелира той.