РДНСК след смъртта на дете: Светофарът пред болница „Свети Иван Рилски” е незаконен

94
blank
Кадър: vbox7
- Реклама -

Светофарът пред болница „Свети Иван Рилски” е незаконен, сочи проверката на РДНСК. 

Тя беше извършена, след като през февруари 16-годишно дете почина, ударено от токов удар, докато пресича.  От РДНСК-София са установили, че строителството на светофара няма необходимите книжа. Съставен е констативен акт на кмета Фандъкова.

През юни в РДНСК е получено писмо от главния архитект на София Здравко Здравков. В него се посочва, че в отдел „Архивно обслужване и дигитален архив“ при НАГ няма одобрени проекти и разрешения за строеж на светофара. Имало разрешение само за преасфалтиране на бул. „Акад. Иван Гешов“ до ул. „Св. Георги Софийски“ и подмяна на уличен водопровод на ул. „Григор Начевич“ до съществуващ водопровод.

- Реклама -

След смъртта на дете на улицата: Как се стигна до инцидента и кой е отговорен? (ВИДЕО) 

Тогава РДНСК – София изиска от кмета и от дирекция „Управление и анализ на трафика” данни за извършени от Столична община строителни и монтажни дейности в периода 2013 г. – 2021 г. на тротоар, велоалея, светофарна уредба и др. на бул. „Акад. Иван Гешов“ пред болница „Св. Иван Рилски“.

Връченият на кмета на Столична община Констативен акт е основание за започване на процедура за премахване на незаконния строеж.

- Реклама -