Мерилин Монро е била убита заради секретни доклади на правителството?

378

Нов сценарий за смъртта на американската икона

Смъртта на личността Мерилин Монро, една от най-големите икони на световното кино, винаги е била обвита във всякакви мистерии и конспирации, повечето от които са неразделно обвързани с 35-ия президент на САЩ Джон Ф. Кенеди.

В последната си книга, озаглавена „Дневникът на мистериите: НЛО конспирации и загадъчната смърт на Мерилин Монро“, журналистът и уфолог Ник Редферн твърди, че 36-годишната актриса е била убита, защото покрай връзката си с Кенеди е била запозната с детайли от секретни доклади на правителството, отнасящи се до неидентифицираните летящи обекти.

По думите на Редферн сценарият със свръхдозата е бил изцяло измислен от ЦРУ, предава Новини.бг. Той пояснява още, че тя е била убита, защото не само е знаела за докладите за НЛО, но и за „странните същества, които били държани в някои от военните бази“.

Това не е първата подобна книга, в която преобладават основно конспиративни теории за връзката между Монро и Кенеди и ролята на тайните служби по онова време във взаимоотношенията им, припомнят световните агенции.

По публикацията работи Снежина Раева