Строителна илюзия ли е магистрала „Хемус“

93

„Магистрала „Хемус“ през последната около година и половина се е превърнала в една строителна илюзия“ заяви Иван Шишков, заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството.

Той обясни, че в един момент е станало ясно, че никой не знае кога АМ „Хемус“ ще бъде завършена. „Създава се една илюзия как се трои, колко е важна. Тя наистина е много важна, но от нещо, което наистина би трябвало да е приоритет на държавата, се превръща в строителна илюзия. Аз си представях, че цялата магистрала се строи. Не мога да си представя защо не е планирана цяла магистрала, защо не е отчуждена цялата, защо не е получила разрешение за строеж и да се строи на лотове, но да има процедура за всичко това“, каза Шишков, предаде БНР.

Зам.-министърът беше категоричен, че не спрян строежът на магистралата: „За 4-ти лот вече има решение на Министерски съвет за отчуждаване. В момента се довършват процедурите по отчуждаване, т.е. заплащане на собствениците на имоти. За 5-и лот предстои да се внесе за решение в МС за отчуждаване. … Оказва се, че докато ние бързаме да довършим процедурите, някой си е позволил да строи незаконно в чужди имоти и няма жалба от собствениците. Жалби е имало заради унищожени горски територии заради строителството на магистралата“.