Сигнал за бомба в самолет. Задържаха пътничка

139

Жена, която е закъсняла за полет излъгва, че в самолета има бомба. Тя е задържана от полицията. Закъсняла за полет американка излъга, че в чекирания й багаж, който вече бил на борда на заминаващия самолет, има бомба.

Първоначално Вербицка започнала да обяснява на служител на авиокомпанията, че трябва да се качи на самолета, защото синът й трябва да отиде на училище, съобщи в. „Чикаго Сън Таймс“. След отговора, че е дошла твърде късно, пътничката започнала да атакува служителите на JetBlue с нецензурни думи. И когато разбрала, че багажът й вече е на борда, тя побесняла и казала, че в багажа има бомба, предаде NOVA.

Вербицка била арестувана, а полетът временно забавен за претърсване дали наистина на борда има взривно устройство, но се оказало, че жената е излъгала.

Вербицка е пусната под гаранция от 10 000 долара. Съдия е наредил да й бъде направен психиатричен преглед. Тя ще се изправи пред съда по обвинения за фалшиво информиране за поставяне на бомба, взрив или оръжие за масово унищожение.