Неочаквано: Горили в зоопарк са се заразили с COVID-19

137
blank
Pixabay

Горили от зоопарк в Атланта, щата Джорджия, са заразени с новия коронавирус. Но какви са били симптомите, които са провокирали направата на тест.

На животните са направени тестове за Ковид-19, след като грижещите се за тях служители забелязали, че имат леки признаци на кашлица и хрема. Освен това не се хранели много добре, предаде БТА.

От животните от вида западна низинна горила са взети проби и са изпратени за изследване в лаборатория в университета на щата Джорджия. Първоначалните данни показват, че тестовете са положителни за наличието на вируса, предизвикващ Ковид-19, казват от управата на зоопарка.

Пробите на горилите са изпратени за потвърждение на резултатите в Националната ветеринарна лаборатория в щата Айова. Те обаче още не са готови.

Не е ясен точният брой на заразените с новия коронавирус горили в Атланта. Местни медии твърдят, че те са тринадесет, но това не е потвърдено от ръководството на зоопарка.

Служителите са започнали да тестват всичките двадесет горили. Смята се, че служител, заразен с Ковид-19, но без изявени симптоми, е предал вируса на животните.