Pfizer пускат на пазара ваксина срещу Ковид за деца между 5 и 11 години

83

Германската компания BioNTech трябва да кандидатства за одобрение на своята ваксина срещу коронавирус, разработена съвместно с американския фармацевтичен гигант Pfizer, да бъде прилага за употреба при деца на възраст между 5 и 11 години. Това обяви изпълнителният директор  на компанията Озлем Туречи. 

„През следващите седмици ще предоставим на властите в Европа, както и в други страни по света,  резултатите от нашето проучване върху деца на възраст от 5 до 11 години на властите по целия свят и ще кандидатстваме за одобрение на ваксината за тези възрастови групи, и тук в Европа“, съобщи Туречи пред новинарско списание Der Spiegel.

Тя допълни, че компанията, базирана в Майнц в Западна Германия, е започнала да подготвя производството на ваксината за деца, която е същата като тази за възрастни, но ще се прилага в по-малки дози, съобщават от ДПА.

В момента BioNTech обработва информация за по-малки деца на възраст от едва шест месеца. Резултатите от изследването ще бъдат представени до края на годината.

Превод и редакция: Нова вест, Ралица Димитрова