Румъния включва България в държавите от „червената зона“

51

България  влиза в списъка за страните с повишен риск от Ковид 19 на Румъния. Пристигащите в съседната ни държава ще бъдат карантинирани за 14-дневен срок. Изключение ще правят хората, които са преболедували вируса или ваксинираните

Румънските власти въвеждат нова мярка за пристигащите от България, считано от 12 септември 2021 г. По информация на посолството ни в Букурещ при влизане в Румъния българските граждани, които представят отрицателен резултат от PCR тест, ще могат да пребивават в страната максимум до 3 дни (72 часа).

Останалите изисквания остават без промяна: освен с PCR тест, в страната от България се допускат без 14-дневна карантина ваксинираните или преболедували COVID-19 с необходимите документи, децата до 6-годишна възраст включително, както и транзитно преминаващи, но при условие, че напуснат Румъния в рамките на 24 часа от влизането им.

От „червена“ в „жълта зона“ преминават Португалия, Либия, Ливан, Тунис и други, а от „зелена“ в „жълта зона“ преминават Германия, Хърватия, Латвия и други.

Актуализираният списък влиза в сила от 00.00 часа на 12 септември.

По публикацията работи: Ралица Димитрова