Северна Македония обяви тридневен траур след трагедията в Тетово

191

Тридневен траур бе обявен в Северна Македония след пожара, измухнал в болница за лечение на пациенти с коронавирус в Тетово. При трагичния инцидент загинаха 14 души. По-рано премиерът  Зоран Заев обяви, че вероятна причина за пожара е експлозия

Правителството на република Северна Македония обяви тридневен траур след трагедията, станала снощи в центъра на Ковид в Тетово, при която 14 души загубиха живота си.

„ По време на днешната извънредна сесия правителството на Република Северна Македония  реши да обяви тридневен траур на територията на цялата страна.

Дните на траур са обявени днес, утре и вдругиден (четвъртък, петък и събота). В памет на загиналите флагът на Република Северна Македония ще бъде издигнат на половин мачта, съобщават от Zoom.mk.

Правителството призовава за отлагане на всички  публични и частни тържества, партита, културни, артистични и спортни събития, партита и други видове промоции, насрочени за тези три дни.

На тази сесия министрите на вътрешните работи и здравеопазването информираха за настоящата ситуация от пожара с трагични последици и подчертаха, че проверката за установяване на причините продължава и днес “, заявиха от правителството.

 По време на сесията бе прието съдействието на някои държави -членки на НАТО, които изпратиха експерти с най -висок опит в разследванията на пожари, за да помогнат за определяне на причините за пожара в модулния център Covid в болницата в Тетово.

Превод и редакция: Нова Вест, Ралица Димитрова