Опасно селфи: Мъж се качи на 36-метров кран, за да се снима (ВИДЕО)

177

Мъж от София се качи на 36-метров кран, за да си направи селфи. Случката е станала в столицата. Жена от София е заснела как мъжът се качва на стрелата на стоителния кран за да заснеме себе си и залязващото слънце

Видеото е снимано на втори септември вечерта.На него се вижда как мъж стои на върха на стрелата на строителен кран, висок 36 метра. Правил си селфита и снимал града, разказва жена, която го вижда от балкона си.

„Случайно погледнах през прозореца и изпаднах в ужас, тъй като на крана, който е с доста голяма височина, имаше фигура. Видимо момче или мъж, по-скоро беше мъжка фигура, правеше снимки на себе си и на София. Беше доста екстремно дори и за гледане”, разказва свидетелката.

Според жената, мъжът  правил екстремните снимки близо час. Тя обаче не е могла да види как човекът се е качил на крана, нито пък как е слязъл

„Направи ми впечатление, че на няколко пъти, фигурата приклякаше. Искрено се надявам да е бил обезопасен”, заявява свидетелката в ефира на Нова.

Не подала сигнал в полицията, защото решила, че строителният обект има охрана.

„Първата ни реакция беше да звъннем в полицията, но в следващия момент се замислихме, че това е строителен обект, който би трябвало да е с някакъв надзор, а и след като видяхме, че целта е изцяло снимки, решихме, че все пак лицето е допуснато до там. Реших,че самата охрана го е допуснала, защото ако всеки може да се качва по крановете свободно, в квартала има доста деца. Не мисля, че е ОК”, коментира свидетелката.

Техническият ръководител на обекта обясни, че опасните селфита са правени без негово знание и разрешение и със случая трябва да се заеме полицията.

На строителната площадка не само, че няма охрана, но няма и охранителни камери.

 

По публикацията работи: Ралица Димитрова